עדשות לאחר ניתוח טבעות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

18/04/2015 | 22:24 | מאת: אלעד

שלום לחברי ומנהל הפורום יש לי כמה שאלות, אשמח לתשובה לפני כ 3 שנים ביצעתי קרוס+טבעות באחת מהעינים. בעין השניה לא ביצעתי מפני שהמחלה הייתה ברמה שאפשר היה לתקן את הראיה עם משקפיים לאחר הניתוח הראיה השתפרה, אך עדיין לא חדה מספיק לטעמי לפחות. ניסיתי לשים עדשות קשות ורכות אבל זה היה בלתי נסבל מבחינתי וירדתי מהרעין השאלון הן כאלה: 1. האם לאחר ניתוח טבעות ישנו קושי לשים עדשות מגע בעין? 2.בעין שלא נותחה הראיה כביכול ניתנת לשיפור עם משקפיים, אך הקרטוקונוס הקל נותן לי חדות לא מספקת. האם אין סיכון בלבצע בה גם ניתוח טבעות וקרוס שכן היא "הבריאה היחידה שנשארה לי"? תודה רבה

19/04/2015 | 14:56 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אלעד שלום רב לגבי התאמת עדשות מגע בקרטוקונוס לאחר טבעות, לרוב ניתן להתאים עדשות מומלץ לפנות למומחה להתאמת עדשות מגע בקרטוקונוס שיבצע טופוגרפיה ומדידות במידה ועדשות מגע רגילות אינן מתאימות לגבי CROSS וטבעות שתיהן פרוצדורות שלכל אחת מהן הסיכונים הכרוכים בה ויש לבצע הערכת סיכון מול תועלת ואת זאת תוכל לבצע רק מול הרופא שיבצע את הפרוצדורה ויחד איתו תקבל החלטה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום קרטוקונוס