קרטוקונוס מבלבל

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

24/02/2015 | 18:48 | מאת: אביחי אסרף

היי. לאמא שלי יש קרטוקונוס אז הרופא אמר לי לעשות מיפוי, התגלה שיש לי רק בעין ימין קרטוקונוס בשלב לא מתקדם מדי אך לא גדול. מדג אחד אני רואה טוב בעין הזאת ומצד שני יש לי קרטוקונוס מתקדם. הרופא אמר שחייב לראות התקדמות על מנת שהקופה תממן צילוב קרנית. ועוד שאלה הקרטוקונוס מוריד פרופיל, לכמה? ואם יש לי רבע מספר בעין הזאת אז אם אביא בדיקת עיניים מרופא בקופה אז לא אצטרך להבדק בצו ראשון?

אביחי שלום רב, מחלת הקרטוקונוס מורידה פרופיל במידה וחדות הראיה לקוייה. אם חדות הראייה טובה מאוד הפרופיל לא ירד. במידה ויתגלו סמני התקדמות של המחלה, כגון עלייה בצילנדר או שינויים במיפוי הקרנית. אני ממליץ על הטיפול בצילוב. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס