השטחה בקונוס התחתון

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

09/12/2014 | 18:35 | מאת: ערן

שלום אודה אם תסבירו לי בבקשה מה הכוונה במשפט :"קיימת השטחה בקונוס התחתון" כלומר יש החמרה בעין שמאל ? מצורף הטקסט המלא : שתי עיניים: בסקלת Normalized. מבנה טופוגרפי מראה: קמירות הקרנית ) steepening( בחלקה התחתון. הקמירות נכרת יותר בעין שמאל. המבנה הטופוגרפי יכול להתאים לקרטוקונוס בשתי העיניים.בהשוואה לטופוגרפיה קודמת בעין ימין: ללא שינוי משמעותי. בעין שמאל: קיימת השטחה בקונוס התחתון אודה מאוד לתשובתכם

10/12/2014 | 16:11 | מאת: ערן

קבלתי את המיפוי עצמו ובו רשום על ההבדל cylinder change -1.03d (induced 1.16d @123) mean difference :-0.76+/- 1.05d (n-2961) ההערה ההבדל הוא השוואה לשנה שעברה

ערן שלום, במצב של קרטוקונוס אחד מאמצעי המעקב הינו מעקב אחרי טופוגרפיות של הקרנית. לגבי עין שמאל, השטחה בקונוס תחתון, ייתכן וזהו סימן להידרדרות קלה בשל העובדה שהsteepening מודגש יותר, זוהי אינדקציה למעקב בלבד. בברכה, ד"ר עמי הירש.

11/12/2014 | 06:10 | מאת: ערן

מנהלי פורום קרטוקונוס