קרוסלינקינג בהריון

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/03/2014 | 20:32 | מאת: רחל

שלום! אובחנתי לפני כחודש עם קרטקונוס והומלץ לי על קרוסלינקינג. כמו בן, משה שנה וחצי אני עוברת טיפולי פוריות, וכעת הגענו למצב שיתכן ואוכל בחודש הקרוב להכנס להריון. הקרטקונוס שלי במצב מאד מידרדר ולכן אין טעם לדחות את הטיפול בו, השאלה היא אם יווצר מצב ואכנס להריון, האם זה ימנע את הטיפול בקרטקונוס? אולי עדיף לגמור עם העיניים ורק אז לחזור לעניני הפוריות או אולי לעזוב את העיניים ולחזור אליהם רק לאחר לידה וכו'. כמובן שתשובה זו אינה חוסכת לי ברור מדויק אצל הרופאים המטפלים בי, אבל אשמח להיות מוכנה עם ידע כללי כשאבוא לשאול אותם. תודה!

03/03/2014 | 01:49 | מאת: ד"ר ישי פאליק

רחל שלום רב אכן דילמה לא ברור אם הספרות הקיימת מכסה מצב של קרוסלינקינג בהריון לכן עלייך להתייעץ עם רופא המבצע את הפעולה שישקול האם ניתן להמתין עם ביצוע הפעולה עד אחרי הלידה או שהמצב מתקדם ומצריך התערבות בהקדם. השיקולים רבים כיוון שהצלחת טיפולי הפוריות תלויית גיל אולם הריון עלול לגרום להחמרת הקרטוקונוס. בברכה דר פאליק

מנהלי פורום קרטוקונוס