ניתוח חדשני לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/12/2013 | 22:24 | מאת: גל

שלום רב לא מזמן צפיתי בטלוויזיה בראיון שבו הוצג ניתוח חדשני לטיפול בקרטוקונוס, אשר אינו מצריך החלפת הקרנית. למיטב הבנתי דובר על החלפת השכבה הפנימית של הקרנית. אשמח לקבל פרטים נוספים. תודה...

גל שלום רב, החלפת השיכבה הפנימית של הקרנית איננה פותרת את בעיית הקרטוקונוס, היות ומחלת הקרטוקונוס נותנת את אותותיה (סיבוכיה) בחלק הקדמי של הקרנית ושטח פני הקרנית העקומים. מכאן, שהשתלת קרנית קדמית בלבד תפתור את בעיית הקרטוקונוס. לא ידוע לי על פתרון כירורגי יעיל אחר, פרט להשתלת טבעות בקרנית, אשר לא תמיד נותן פיתרון יעיל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס