האם לעשות קרוסלינקינג בעין השניה למניעת הדרדרות?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

10/12/2013 | 09:50 | מאת: חיה

נער בן 15 עבר קרוסלינקינג בעין אחת ונעצרה הדרדרות נכון לעכשיו. הרופא המטפל ממליץ על קרוסלינקינג גם בעין השניה. הקרטוקונוס במצב מאוד התחלתי והראיה בעין מצויינת. האם לדעתך כדאי לעשות קרוסלינקינג בעין השניה למניעה? אודה לתשובות.

חיה שלום רב, אין דחיפות בטיפול הקרוסלינקינג ואפשר גם לעקוב אחרי התקדמות הקונוס, וברגע שמתגלים ממצאים ראשונים של התקדמות, ואפילו שינוי קל, ניתן אז לבצע הטיפול. לחילופין, ניתן לטפל כעת. אך יש לקחת בחשבון כי קיימים סיבוכים , אם כי נדירים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס