בירור לגבי השתלת טבעות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

01/12/2013 | 14:41 | מאת: אייל

בתור אחד שלא מסתדר עם עדשות קשות. פעם הסתדרתי טוב והיום כבר לא, לא נוח , חדות לא טובה, יבש לי מאוד , לא מחזיקות הרבה שעות בעין . ב 10 בערב אני חייב להוריד אותן כליל...ועוד אני מתעניין בטבעות: לכאורה זה ניתוח לא מסוכן והפיך! כלומר אפשר להוציא את הטבעות ללא שום סיכון אני מחפש אפשרות להרכיב בנוחות עדשות קשות או אפילו רכות /משקפיים כך שאוכל לתפקד כל היום עד הלילה עם אלו, מה שלא קורה היום 1 האם יש סיכוי טוב שזה מה שיקרה עם טבעות אנטקט? 2 האם זה הפיך לחלוטין ולא מסוכן בכלל? 3 האם הטבעות מורגשות ? כי להרכיב גם עדשה קשה עליהן זה עומס כפול..ויש לי גם יובש רב אז יובש כפול.. 4 למה הדעות חלוקות לגבי טבעות? למה הרבה רופאים מסתייגים מכך? ומצד שני מעט עושים טבעות..

02/12/2013 | 00:39 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום אייל, בתשובה לשאלותיך: 1. יש סיכוי שלאחר השתלת טבעות אינטקס תהיה השטחה של הקרנית שתאפשר לך הרכבת עדשות אולם לא ניתן להבטיח את הדבר. 2. ניתן להוציא את הטבעות אולם לתמיד תישאר צלקת מקומית בקרנית במקום בו בוצעו התעלות להכנסת הטבעות. ואין ניתוח שאין בו סיכונים. 3. הטבעות עצמן לא מורגשות. לגבי היובש - אין קשר. היובש יכול להיות קיים עם או בלי טבעות, ועליך להשתמש בתחליפי דמעות ללא קשר. 4. כמו כל דבר ברפואה: אין שחור ולבן וכל רופא מחווה את דעתו על סמך נסיונו וכישוריו. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס