שאלה לדר קרמר- טבעות בעיניים לחולי לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

25/11/2013 | 10:52 | מאת: אלון

מדוע אצלכם משתילים עדשות אינטקט ולא פררה?? הרי בפררה העדשות קטנות יותר ונותנות תוצאות ראיה טובות יותר

אלון שלום רב, קוטר הטבעות מסוג INTACS הוא גדול יותר, ולכן הן לא גורמות לסינוורים, הילות ועיוותים בראיה, עקב המרחק המשמעותי מגבול האישון. לעומת זאת טבעות מסוג FERRARA, קרובות מאוד יחסית לגבול האישון, ועלולות לגרום לסינוורים, הילות ועיוותים, כולל צללים בשדה הראיה המרכזי. לגבי יעילות הטיפול בקרטוקונוס, ההבדל לא משמעותי, והתוצאה תלויה בעיקר במבנה הקרטוקונוס. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס