עדשות מגע לקרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

24/11/2013 | 12:58 | מאת: יוסי

בדיקת עיניים ומיפוי גילו שיש לי קרטוקונוס (עין אחת ראיה של 6/6 ובעין השנייה 6/15). עברתי קרוסלינקינג בעין השניה, ועכשיו אני צריך להתאים לי עדשות מגע. נאמר שלי שהקרטוקונוס קיים ב-2 העיניים, אבל משמעותי בעין השנייה. האם אני יכול להסתפק בעדשת מגע רק בעיין שעברה קרוסלינקינג (בה אני רואה מטושטש) או אני צריך לשים עדשות מגע ב-2 העיניים? בנוסף, הרופא אמר לי שיש כיום עדשות שמרכזן קשה וסביבן רך - אשמח לשמוע דעתכם הודותם (הבנתי שהן יקרות יותר).

25/11/2013 | 00:37 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום יוסי, בעין שבה אתה רואה 6/6 - נראה שאין צורך לעשות כל שינוי. בעין השניה תוכל להתאים עדשת מגע. היתרון בעדשות המגע עם ההיקף הרך הוא שהן נוחות יותר להסתגלות ולהרכבה. בברכה, ד"ר אסף קרץ

29/11/2013 | 15:26 | מאת: איריס

אני סובלת מקרטוקנוס כבר 13 שנים. הבנתי שאתה מדבר על עדשה היברידית (מרכז עדשה קשה "תפורה" לעדשה רכה). רשת עיניים של לוינגר מתאימים כאלו - המחלקה לאופטומטריה- היתרון שזאת רשת עם מחירים לא גבוהים. אני התאמתי עדשות אצל אבי לפני המון שנים. עם עשרות שיחות של אנשי מקצוע הנוספים המומלצים ביותר הם ד"ר ניר ארדינסט מהמרכז ושמואל ברמן מתל אביב

מנהלי פורום קרטוקונוס