קטרקט והשתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

15/10/2013 | 13:30 | מאת: נעמה

שלום. אני בת 36 יש לי קרטוקונוס מתקדם בעין ימין ואנ מועמדת להשתל קרנית יש לי בעין זו גם קטרקט קטן 1 מה מידת ההשפעה של הקטרקט על מידת הצלחת ההשתלה? על חדות הראיה המתקבלת? 2 במידה והקטרקט יתקדם- יהיה צורך בניתוח נוסף של קטרקט..מה ההשלכות ? זה מסבך ומסכן את העין לאחר ההשתלה? עדיין אוכל לשמור על חדות ראיה טובה שאקבל ב"ה לאחר השתלת קרנית?

נעמה שלום רב, הקטרקט עלול להחמיר לאחר השתלת הקרנית, אך היות והוא קטן יחסית על פי דברייך, אני מניח כי יקח זמן רב עד שתצטרכי ניתוח קטרקט. ניתוח זה, במידה והוא נערך בשיטה מדוייקת, לא ישפיע על השתל, אך בצקת השתל זה סיבוך אפשרי, ואז יש לבצע השתלת קרנית חוזרת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

21/10/2013 | 15:11 | מאת: נעמה

1 הקטרקט קטן ובמרכז 2 בצקת השתל- זה סיבוך רק במקרה של קרנית מושתלת או בכל מקרה של ניתוח קטרקט יש סיבוך אפשרי זהה של בצקת הקרנית? בצדקת השתל זה סיבוך נמוך או בסיכון גבוה? על סמך נסיונך בתחום.

מנהלי פורום קרטוקונוס