קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/09/2013 | 01:14 | מאת: מאיר

שלום. אני סובל מקרטוקונוס בשתי העיניים והדבר שהכי מפריע לי זה הופעת הילות סביב עצמים מוארים בלילה, דבר שמונע ממני לחלוטין לנהוג בלילה. האם הרכבת משקפיים או עדשות יכולים לבטל את הופעת ההילות שאני רואה? יש לציין שלא הרכבתי משקפיים עד כה מכיוון שגילו לי את המחלה רק לפני חודש ואני מעדיף להתאים משקפיים רק לאחר שאני יסיים לטפל בשתי העיניים בקרוס לינקינג. בברכה

29/09/2013 | 21:53 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום מאיר, ההילות נובעות בין היתר מהעיוות האופטי שנוצר בשל עיוות הקרנית. עדשות המגע או המשקפיים יכולות לבטל חלק מהאפקט הזה אולם לא ניתן לנבא בדיוק כמה. אם ההילות נובעות בשל עכירויות בקרנית- לא יהיה שינוי משמעותי גם עם עדשות/משקפיים. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מאיר, שלום רב. ניתן לנסות להרכיב עדשות מגע היות והן מבטלות את ההילות בדר"כ במחלת הקרטוקונוס. את טיפול הקרוסלינקינג אני מבצע במכון "עיניים"- עזריאלי ת"א. ולתיאום פגישה יש להתקשר ל-3122*. ישנה גם אופציה של השתלת טבעות בקרנית כתחליף לעדשות מגע, ולאחר פעולה זו לבצע את טיפול הקרוסלינקינג, כדי לייצב את המחלה, ולמנוע התקדמות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס