מיואש, עצוב ומפוחד מאוד לגבי מחלת הקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

26/09/2013 | 13:39 | מאת: נדב

שלום. אני מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני באמת מאוד מפחד. אני בן 31. סובל ממחלת הקרטוקונוס. המחלה התחילה בעין שמאל (הופעת הילות) בשנת 2009-2010, ולאחר מכן חלה התדרדרות בעין זו. כרגע אני במצב שאני רואה מטושטש מאוד בעין שמאל, וכלל לא יכול לקרוא ולו ספרה אחת בבדיקת ראייה. בנוסף, העין איבדה את הברק שלה. כלומר אנשים שמביטים בי אומרים לי שהעין השמאלית שונה קצת ולא מבריקה. בעין ימין המצב פחות גרוע. אני רואה הילה סביב עצמים מוארים, אך הקרנית עדיין לא קיבלה צורה של קונוס. השאלות שלי הן כאלה: האם בגלל גילי (31) מחלת הקרטוקונוס נבלמת ? האם עין ימין שלי תישאר טובה לראייה? האם במצב של אי יכולת לקרוא מספרים בבדיקת ראיה בעין שמאל, אני חייב השתלת קרנית או אוכל להסתפק בעדשות מגיע? בבקשה עזרו לי כי אני מאוד מפחד

01/10/2013 | 10:24 | מאת: אריאל

מחמם את הלב שאף אחד לא טורח לענות לשאלתך. כנראה שהרופאים דואגים רק להכנסה מאשר ללעזור לאנשים

נדב שלום רב, בדר"כ מחלת הקרטוקונוס עלולה להתקדם עד גיל 35-38 שנים לערך. כצעד ראשון לשיפור התפקוד הראייתי, ניתן לנסות עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס. במידה ולא תסתדר עם עדשות מגע, אני מציע השתלת טבעות (INTACS) בקרנית כתחליף לעדשות. ניתוח שאני מבצע במכון "עיניים" במרכז עזריאלי ת"א (3122*). יש לעבור בדיקת התאמה לפעולה כירורגית זו.השתלת קרנית מומלצת על ידי רק בסוף הדרך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

01/05/2016 | 19:44 | מאת: אבישי

גם אני במצבך המחלה הזו היא מלחמה יום יומית. השמח לדעת איך אתה מרגיש אחרי כל השנים שעברו מאז שכתבתה הודאה זו. אני כיום לאחר השתלת קרנית מחכה לשיפור בראיה

מנהלי פורום קרטוקונוס