מועמד להשתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/08/2013 | 12:52 | מאת: שי

שלום.אני בן 37 יש לי קרטוקונוס מתקדם ב 2 עיניי עקב ניתוח פוסט לאזיק שעשיתי בגיל 23.כנראה שהיה לי סמוי או קל והניתוח גרם להתפרצות. מספר שאלות: 1 היו לי מספרים 6 ב 2 העיניים ללא צילינדר וראיתי ב 2 עיניי ביחד 6/6האם זה אומר שגם אם הניתוח יצליח יהיו לי מספרים גבוהים מכך?או שיכול להיות אפילו פחות. האם זה משפיע על תוצאות הניתוח? אדם שלא היו לו מספרים גבוהים בעיניים- תוצאות הראייה המצופות לאחר הניתוח טובות יותר? 2 יש לי קטרקט קטן במרכז עין ימין. א: האם זה ישפיע על תוצאות הניתוח? ייתכן ואקבל תוצאות ראייה פחות טובות?? ב: האם ייתפתח אצלי המהירות קטרקט של ממש ? זה מסבך ?אם כן- באיזו מידה? למה עליי לצפות? 3: מהי חדות הראיה שבד"כ מגיעים אליה בהשתלה? למה לצפות? כרגע יש לי 6/15 4: אני מבין שיש כאלו שמפתחים צילינדר 10/20/30....אחרי הניתוח. יש אפשרות להורדתו לרמת נמוכה כך שאפשרי לשים משקפיים? (לייזר או משהו כזה)

שי שלום רב, 1. אין קשר בין הסיבוך שקרה אצלך לאחר ניתוח הלייזר ובין התוצאה האופטית לאחר השתלת הקרנית או סיבוכים הקשורים להשתלה זו. 2. קטרקט עלול להתקדם לאחר ניתוח השתלת קרנית ויש לעקוב אחריו לאחר ניתוח ההשתלה. קצב התפתחות הקטרקט לא ניתן לצפייה מראש. 3.ההחלמה הראייתית לאחר השתלת קרנית היא איטית מאד, כך שרק לאחר הוצאת התפרים, לפחות שנה מהניתוח, ניתן לנסות להתאים משקפיים. 4. לעיתים מתפתח צילינדר גבוה לאחר ניתוח השתלת קרנית ולעיתים צילינדר זה דורש ניתוח של הרפיית חתך השתל. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס