מועמד להשתלה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/07/2013 | 15:16 | מאת: מירב

שלום יש לי קרטוקונוס מתקדם ב 2 עיניי עקב LASIC שעברתי לפני למעלה מעשור, מתקדם יותר בימין. אני מועמד להשתל קרנית בעין ימין היות ואינני מקבל בה ראיה טובה עם עדשה- מקבל 6/20 שאלתי היא: יש לי פזילה קלה בעין וכמו כן כבר אחרי ה LASIC שעברתי הדרדרה הראיה ל 6/15..(לא היה בהדרגה) כמו כן יש לי קטרקט קטן . האם הנתונים הללו משמעם שסיכויי ההצלחה נמוכים יותר? שהסיכוי לקבל חדות ראיה טובה - יורד?

מירב שלום רב, אין קשר בין הפזילה והקטרקט ובין חדות הראייה לאחר השתלת הקרנית. יש לזכור שההחלמה הראייתית לאחר השתלת קרנית היא איטית מאד ויתכן ותיקח שנה וחצי עד לחדות ראייה משביעת רצון. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

21/07/2013 | 16:41 | מאת: שאלה נוספת ברשותך..

בגל העובדה שכיום עדשה בעין ימין נותנת לי ראיה של 6/15 אמר לי האופטימטריסט שזה כנראה בגלל שיש לי עין עצלה ולכן גם אם אעשה ניתוח לעולם לא אראה טוב יותר מכך.. זה נכון?

מנהלי פורום קרטוקונוס