עלייה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

14/07/2013 | 19:18 | מאת: נועה

שלום אני בת 35 סובלת מקרטוקונוס בחלק התחתון (steepening),אך לצערי גילו לי זאת רק לפני 3 שנים.ללא עדשות או משקפיים. קבלתי תוצאות של המיפוי קרנית .מפני שבמערכת לא הייה השוואה של לפני שנה ,השוו לי לפני שנתיים ונכתב קיימת עלייה בקונוס התחתון של 0.5 דיופטר.המוזר שעשו לפני שנה והשוו לשנה שלפנייה לא הייה הבדל משמעותי. 1.האם העלייה היא משמעותית ? 2.האם השוואה לבדיקה מלפני שנתיים לעומת לפני שנה שבד"כ עושים יתן ערך כזה ? ואיך לדעתכם אם היו עושים השווואה מלפני שנה עדיין היו כותבים אין הבדל משמעותי ? 3.כמובן ,אלך לרופאת עיניים האם עלי לבקש לעשות מיפוי בעוד חצי שנה או מספיק פעם בשנה ? תודה רבה וסליחה על החפירה

16/07/2013 | 12:37 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום נועה, שינוי של 0.5 דיופטר יתכן בטווח הטעות של המדידה, אולם כשיש חשד להתקדמות מומלץ לעקוב בתדירות גבוהה יותר מפעם בשנה. כפי שכתבת- פני לבדיקה- רצוי אצל רופא עיניים המומחה לקרנית. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס