קרטוקונוס ואי סבילות לעדשות קשות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/05/2013 | 16:50 | מאת: אורית

שלום יש לי קרטוקונס מתקדם כבר למעלה מ 10 שנים עקב ניתוח LASIC עד 2012 הרכבתי עדשות קשות RGP. לא היה נעים אבל החזקתי מעמד. מאז 2012 אני התקשיתי להרכיבן על אף החדות הסבירה שנתנו לי - בשמאל 6/7.5 ו 6.12 בימין הן פשוט שיגעו אותי. הלכתי לאופטימטריסט חדש לפני חודש- גם הוא נתן לי עדשות RJP אולם הן גרמו לי לשפשוף ולחצים. הוא נתן לי באחרונה מיני סלקלרליות הבעייה היא שהראייה בהן גרועה, הפוקוס כל הזמן הולך וזה מטושטש . כל 30 דקות אני שם טיפות הרטבה כדי לשפר קצת אבל זה עוזר לכמה דקות וזהו.. בנוסף- עין ימין שהיא החלשה יותר- מאוד עייפה וכבר אחרי 3 / 4 שעות של הרכבה מתחילה לעפעף ולכאוב. אחרי 8 שעות מקסימום העין קרועה לא נותר לה כח לעוד או לסיבוב נוסף. עין שמאל מצליחה להחיק עם העדשה כ -13 שעות לפני שהיא נקרעת לגמרי. דוגמא:שם עדשות ב 9 בבוקר.עין ימין ב 17 בערב (לכל המאוחר 18) העין כבר קרועה וכל זמן נוסף הוא מכאיב. עין שמאל: מחזיקה מעמד עד 22-23 בערב. הערה: כל 5 שעות אני מוציא- שם נוזל ומחזיר. השאלה היא אם מצב זה עדיף מהשתלה? האם לסחוב ככה כמה שאוכל במחיר של תפקוד חלקי זה?? האם סביר להניח שתפקוד זה ידרדר עוד ואם כן- האם לא כדאי להזמין תור תהשתלה כבר כעת? כולם מזהירים אותי מהשתלה ואני מפחדת ממנה מאוד מה לעשות?

אורית שלום רב, אני מציע לך להחזיק מעמד כמה זמן שניתן להמשיך עם עדשות המגע המיוחדות הנ"ל. גם השתלת קרנית לא פותרת ב100% את הבעיות, והפתרון הזה הוא לא אידיאלי, היות ולעיתים זקוקים לעדשת מגע קשה על מנת לראות היטב גם לאחר השתלת הקרנית. כמו כן יש לזכור כי מדובר באיבר זר, מתורם, ויש מקרים של דחייה לעיתים ובעיות עם התפרים האוחזים את השתל. אני גם ממליץ לך לנסות הכנסת פקקים (plugs) בצינורות הדמע. דרך אגב, האם נמצאת מתאימה להשתלת טבעות, אשר לעיתים עוזרות לשנות את סוג העדשה לנוחה יותר? בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס