קרטוקונוס מתקדם ,אי סבילות לעדשות ודלקת בריס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/01/2013 | 13:06 | מאת: הראל

אני בן 37. יש לי קרטוקונוס מתקדם ב 2 העיניים כבר 13 שנה. בשנה וחצי האחרונות מאוד קשה לי עם עדשות המגע, במיוחד בימין. בשבועות האחרונים אני דומע ב 2 עיניי ובמיוחד בימין, בה אני חש שהעין כואבת למרות שאין שריטה או משהו כזה. העין הימנית דומעת מאוד במיוחד בשעות הערב ויש לי "הבלחות" של כאב בעין ואי נוחות. גם כשאני שוטף פנים יש לי כאב בעין ובמיוחד כשאני מנגב עם המגבת. בימין זה חמור ובשמאל פחות. רופא עיניים שראה אותי ביום שישי האחרון אמר שיש לי מוגלה בריס של עין ימין, מעין שעורה קטנה. הוא הוציא אותה. הוא נתן לי משחה לשים פעמיים ביום וכן אמר לי להשתמש ב EYE CARE האם הכאבים ואי הנוחות בעין ימין הם בגלל הדלקת בריס? כמה זמן יעבור עד שהעין תחלים? ימים? שבועות? חודשים? מתי זה דורש בדיקה נוספת? אין לי אדום בעין בכלל וכבר שבוע וחצי שאני ללא עדשה בעין כי העין כואבת. האם יכול להיות שהעין כואבת בשל סיבה אחרת? בשל קרטוקונוס שהחמיר? האם ייתכן שהיא מראה אי סבילות לעדשה ובגלל זה היא בטראומה?? שנית: כל אזור עין ימין כואב ורגיש, לכאורה ללא סיבה. נוירולוג בזמנו אמר שהוא לא רואה סיבה. האם לחזור אליו? ללכת לאופטלמולוג? מומחה עצבים?

הראל שלום, דלקת עפעפיים חולפת בד"כ תוך מספר ימים. אני בספק שבמקרי קרטוקונוס ועדשות מגע זו היתה הסיבה, אבל אם אכן זו הסיבה - תחוש בהקלה בהקדם. ייתכן ואתה מפתח חוסר סבילות לסוג זה של עדשות מגע. פנה שנית לרופא העיניים שלך במידה והכאב מחמיר למרות שאתה לא מרכיב עדשות מגע. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום קרטוקונוס