פטריגיום +השתלת לחמית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/01/2013 | 19:26 | מאת: יפה

תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת קראתי שיש אפשרות להדבקת הלחמית בדבק ביאולוגי האם שיטה זו מומלצת והאם הכאבים פחותים במקרה של הדבקה. תודה, יפה

יפה שלום רב, ניתן בהחלט להדביק את שתל הלחמית על ידי דבק ביולוגי, אך לעתים ההדבקה לא מלאה והשתל הלחמיתי עלול להתנתק ממקומו ואז ישי לתקן כירורגית את המצב ולהחזירו למקומו על ידי תפרים. לכן, יש הממליצים לתפור את התפר עם 3-4 תפרים עוגנים + דבק ביולוגי. הדבק גם מייקר את מחיר הניתוח. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס