השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/01/2013 | 11:16 | מאת: אלון

יש לי קרטוקונוס מתקדם וזה תלוי רק בי עד מתי אחזיק עם העדשות הקשות ומתי אשבר ואעשה השתלה. אני רוצה לשאול האם בשנים הקרובות צפויה התקדמות משמעותית שתפחית את משך ההחלמה ואת הסוכונים? שאז יהיה לי שווה לחכות מצד שני אם המדע הזה קיים באותה צורה כבר שנים וחמשיך ככה עוד שנים רבות ללא פיתוח משמעותי באופק הקרוב- אני אעשה כבר כעת השתלה מהי דעתך על סמך נסיונך והתרשמותך ממה שקורה בעולם ההשתלות?

אלון שלום רב, בשנים האחרונות התפתחו טכניקות וטכנולוגיות חדשות בתחום ניתוחי השתלתות הקרנית. המתקדם שבהם הוא ה IEK, מכשיר פמטוסקנד לייזר בעזרתו מבצעים את חיתוך קרנית התורם והנתרם. תהליך ההתאוששות לאחר הניתוח הינו מהיר שכן מתבצע חיתוך של כפתור הקרנית החיצוני שמבטיח שלא תהיה תופעת דחייה. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום קרטוקונוס