בן 19 עם קרטוקונוס ברמה גבוה מתוסכל

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

14/01/2013 | 13:55 | מאת: אלון

שלום, שמי אביב ואני בן 19 סובל מקרטקונוס מתקדם מאוד כבר כ 6 שנים בשתי העיניים . תחילה השתמשתי במשקפיים עד שהמצב החמיר והמשקפיים לא שיפרו את ריאתי. ניסיתי עדשות קשות אך העיניים שלי דחו את העדשות כל פעם מחדש והעדשות "קפצו מהעיניים. אני כבר שנה וחודשיים מרכיב עדשות קשות גמישות שאיתן אני מגיע לראיה מקסימלית של 6/12.5 או 6/9 בשתי העיניים יחד שזה משתנה עם התנאים. הראיה אינה חדה וברורה , על מנת להגיע לראות מינימלית נדרש ממני למצמץ רבות ולשחק עם העדשות בעקבות הצילינדר העצום, לאחר כמספר מועט של שעות העיניים מאדימות מאוד ונדבקות. אני סובל מריבוי הפרשות מאז ומתמיד בעיניים גם לא בזמן הרכבת עדשות ובשנה האחרונה סובל מדלקות קשות שלא מפסיקות שבאות לידי ביטוי בהפרשות כבדות במהלך כל היום וכן הפרשות בצורה של חוטים דביקים. בבוקר עיני דבוקות ולוקח לי זמן רב לנקות אותן על מנת לשים עדשות מגע. בעקבות הדלקות הרופאים אוסרים עלי להרכיב עדשות בזמן הדלקת ואני נוטל טיפות בהתאם אך הדלקות אינן נגמרות ואיני יכול להרכיב עדשות באופן קבוע מה שמונע ממני לנהל אורך חיים תקין ושיגרתי. הייתי אצל רופאים שונים שאמרו לי שטבעות הן אינן פיתרון ממשי ושקרוסלינקין לא יעזור מהסיבה שהקרטוקונוס בשתי העיניים בשלב מאוד מתקדם. אני איני יכול לנהל אורך חיים נורמלי במצב כזה ולא יודע מה לעשות ואם במצב הנוכחי ובגיל הצעיר הזה מתאים לחשוב על השתלת קרנית.

אביב שלום רב, נראה לי כי השתלת טבעות בקרנית לא תפתור את הבעיה שלך, היות ומחלת הקרטוקונוס שלך בעלת דרגה מאוד מתקדמת וקמירות הקרנית מאוד גבוהה. לכן, כדאי לחשוב בכיוון של השתלת קרנית צעירה ונורמאלית, שייתכו ותיתן לך פיתרון יעיל, בתקווה שהשתל ייקלט ולא יידחה ובתקווה שלא יוותר צילינדר גבוה למרות ההשתלה, הדורש הרכבת עדשות מגע. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

16/01/2013 | 13:33 | מאת: אביב

תודה רבה על ההתייחסות ועל התגובה.

מנהלי פורום קרטוקונוס