ניתוחי פזילה ועצב ראיה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/11/2012 | 16:27 | מאת: aya

אני סובלת מבעיית פזילה קשה ו-3 ניתוחים בעברי. מבנה העיניים שלי א- סימטרי לפי דברי המנתח שלי. האם ייתכן שיהיה גם שוני במבנה עצב הראיה? (בעין אחת 0.4 ובשניה 0.7 בבדיקה)

29/11/2012 | 10:21 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

איה שלום רב, בהחלט כן, לעתים פזילה יכולה להופיע עם שינויים במספר המשקפיים וגודל עיניים שונה, ויכול להתבטא גם בגודל שונה של עצב הראייה והקיעורים בעצב הראייה, כמו שתיארת 0.4, 0.7. מומלץ לעקוב גם אחר לחצים תוך עיניים ושדות ראייה, כי חוסר סימטריות כזאת בעצבי הראייה יכולה להעיד לעתים גם על לחצים תוך עיניים גבוהים. בכל מקרה, כדאי להיות במעקב של רופא עיניים. בברכה, ד"ר ליכטר

מנהלי פורום קרטוקונוס