הפרעת ראייה בעין "הבריאה"

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

23/11/2012 | 00:22 | מאת: ש

שלום רב! אני בת 23, אובנתי לפני למעלה מ23 שנים כלוקה בקרטוקונוס בעין ימין (ז"א פעיל רק בעין ימין) בעין שמאל ראיתי עד לא מזמן מעולה- יכולתי לקרוא שלטים ממרחקים גדולים וכן הלאה לאחרונה חלה הידרדרות בראיה בעין שמאל (לא הייתי אצל רופא קרנית מאז) העניין הוא שלא נראה לי שזה קשור לקרטוקונוס, בעוד שבעין ימין (עם הקרטוקונוס) אני רואה מטושטש מאד מקרוב ומרחוק בעין שמאל אני רואה כפול ורק ממרחק (אמנם קטן אבל מקרוב אני רואה בסדר)יכול להיות שזה פשוט לקות ראייה? דבר נוסף בעין שמאל יש לי מידי פעם שטפי דם ליום יומיים (פעם פעמיים בחדש)זה אמור להדאיג? תודה!

27/11/2012 | 13:58 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

שלום רב, אם אובחן קרטוקונוס לפני 23 שנים, קרוב לודאי שאת גדולה יותר. לגבי עין שמאל, יתכן ומדובר בהתקדמות הקרטוקונוס. בד"כ קרטוקונוס מתקדם עד גילאי 40-45 ואז נעצר. או יתכן שקיים שינוי במספר המשקפיים וכי קיים צילינדר הגורם לעתים לכפילויות. בכל מקרה, אני ממליצה להיבדק בדיקה מקיפה על ידי רופא עיניים. לגבי שטפי הדם החוזרים - ייתכן והם נובעים מלחץ דם גבוה וכדאי לעקוב אחריו. בברכה, ד"ר ליכטר

27/11/2012 | 16:02 | מאת: ש

מנהלי פורום קרטוקונוס