בעיות ראייה וחוסר יכולת לראות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

30/04/2019 | 22:24 | מאת: אביבית

שלום רב אני בת 43 עם קורטוקונוס בשתי העיניים כאשר בעין שמאל ראייתי היא אפסית אנני רואה כלום ומשקפיים לא עוזרים עשיתי בה לפני 10 חודשים ניתוח להשתלת קרנית. אין שום הטבה בראיה ללא שיפור בכלל בעין ימין מספר המשקפיים שלי הוא - 10 מספר גבוה אך המשקפיים אינם עוזרים וראייתי בה גרועה בקושי אני מצליחה לראות כי כאמור עין שמאל בכלל לא רואה.אין מה לדבר על לקרוא ולכתוב וגם התפקוד שלי נפגע מחוסר הראיה. על עבודה אין מה לדבר כי אנני מסוגלת לקרוא ממחשב וכרגע אני מבוטלת. רופא העיניים שלי אמר לי כי בעזרת עדשות מגע זה ישתפר הלכתי להתאים עדשות והתאימו לי עדשות קשות שאנני מסתדרת איתם קשה לי להרכיב עדיין לא למדתי להרכיב. ניסיתי לראות אם אני מתאימה לניתוח להסרת משקפיים אך אמרו לי שקורטוקונוס לא עושים ואני לא מתאימה. שאלתי היא איך אני משפרת את איכות חיי. כי כרגע איכות חיי לא טובים הסתגרתי בבית כי אנני רואה כלום ואפילו קניות קשה לי לעשות. איך אני משפרת אח מחזירה את ראייתי? האם יש ניתוח אחר שיכול להחזיר לי את הראיה בעיניים. האם יש טיפול אחר או מה עליי לעשות שלפחות עם משקפיים אני אראה

שלום רב, אין דרך לתת מענה רפואי בפורום באינטרנט. יש לגשת לבדיקה אצל רופא עיניים ואחכק אצל אופטומטריסט מוסמך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס