אבי מאבד ראיה בעינו היחידה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/08/2012 | 00:14 | מאת: דודו

שלום, לפני כ 15 שנה אבי איבד ראיה בעינו השמאלית אגב התקף בעין, בשנתיים האחורנות לאחר שעבר ניתוח קטרת ראיתו הדרדה בעינו השמאלית, לאחרונה עבר שתי סוגי זריקות אבל המצב הולך ומחמיר וכיום הוא רואה רק צללים..לא מסוגל לראות טלוזיהנ או לקרוא עיתון, ואם אני רואה אותו ברחוב אני צריך להזדהות בשמי. המוצא היחיד שהרופא אמר זה טיפול ליזר וגם כאן הוא לא מבטיח שיפור. האם ניתן לבצע השתלת קרניית במקרה זה ? מה הקריטריונים למועמדות? תודה

דודו שלום רב, השתלת קרנית מבצעים רק כאשר קיימת בעייה קשה בקרנית הפוגעת בראייה, כגון בצקת קשה בקרנית. אם הבעיה היא ברשתית או בקופסית האחורית של העדשה המושתלת, השתלת קרנית לא תפתור את הבעייה. יש להתייעץ עם מומחה רשתית. בברכה, פקופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס