אבנים בעיניים/קלקנאוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

28/06/2012 | 02:10 | מאת: סופי

שלום, אני סובלת מאבנים בעין ימין בלבד. מזה מספר שנים. לפני כשנתיים רופא ניסה להסירן ע"י מחט ואלחוש המקום אך פסיכולוגית לא הייתי מסוגלת לעמוד בהליך בו מחט ומקל ניקוי אוזניים מנקה את הדם מהמקום.. בכל אופן, הייתי מעוניינת לדעת באם יש דרך אחרת להסירן? שנית, מהם הגורמים לתופעה, הבנתי שיש קשר לחוסר סידן אך לא ברור בדיוק ושלישית, האם יש אמצעי למנוע הופעתן? בתודה מראש סופי

סופי שלום רב, ניתן להוציא אבני סידן מהלחמית בשכיבה על הגב בחדר ניתוח, כפי שמוציאים עצם זר בחדר ניתוח. לא ידוע בד"כ מדוע מצטברות אבני סידן בלחמית, אך ישנם מצבים שבהם האבנים נוצרות עם השנים לאחר דלקת לחמית ישנה. אין אמצעי למנוע הופעת האבנים. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס