שיפור ראייה בקרטוקונוס.

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

04/10/2017 | 09:47 | מאת: דרור

הנני בן 38. מצאו את המחלה רק בגיל 34. בגיל 36 במיפוי קרנית ניתן לראות החמרה/התקדמות של 2-3D בעין ימין וקפיצה בצילנדר ב-2D. אח"כ ל-37 נראה ייצוב עם התקדמות קטנה של השטחה של הקונוס וירידה של 0.5D בצילנדר. עין שמאל נראה די יציב בהפרשים אבל צילנדר גודל ב-0.5D. הייתי אצל כמה מומחים לקרנית ולהלן עצות שלהם: 1. להישאר עם משקפיים ולהיות רק במעקב היות וחדות שלי היא בין 6.9 ל- 6.75 ורואה יחסית טוב. 2. לבצע רק בעין ימין cxl+לייזר להשטחת הקונוס להורדת הצילנדר. במיפוי יצא 5.2 אבל יש מחלוקת אצל אופטומטריסטים כל אחד נותן מספר אחר בין 3.5 ל- 8.5 . 3. לעבור לעדשות קשות ולא לעשות לייזר כי זה מסוכן מאוד ועלול להחמיר את המצב וגם CXL זה מה משהו מסוכן היות וזה מקטין את עובי הקרנית ועלול לגרום לתגובה הפוכה. אודה לשמוע את דעתכם איזה טיפול עדיף? תודה רבה.

טיפול צילוב מומלץ אם ישנה התקדמות של המחלה. עדשות מגע עוזרות אם לא ניתן לשפר הראיה עם משקפיים. בכבוד רב

מנהלי פורום קרטוקונוס