קרקטוקונוס שלי האם חמור

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

01/08/2017 | 05:32 | מאת: בן

שלום האם הקרקטוקונוס שלי בצב חמור? 45 עין שמאל 56 עין ימין לא יודע עד כמה המצב חמור כל רופא אומר משהו אחר אני בן 25 תודה מראש

בן שלום, חומרת הקרטוקונוס לא נקבעת רק לפי הקיומר של הקרנית מבחינה מספרית. ישנם מספר קריטריונים: המראה הקליני של הקרנית בבדיקה מבנה טופוגרפי של הקרנית במיפוי קרנית והכי חשוב – התקדמות של הקרטוקונוס שבאה לידי ביטוי במבנה הטופוגרפי או בשינוי הצילינדר על מנת להעריך חומרה מומלץ לבצע מעקב סדיר אצל מומחה קרנית, עם צילומים מתאימים, אחת לתקופה מסויימת 6-12 חודשים לפי המצב. זה יאפשר להשוות את המצב הקים למצב בעבר. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום קרטוקונוס