קרטוקונוס לבן זוג שלי

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/07/2017 | 15:11 | מאת: נועם

שלום יוצאת עם בן זוג בן גילי בן 26 כשנה לאחרונה סיפר לי כי סובל מקרטוקונוס ב 2 עיניו מצב שהחמיר בחצי שנה האחרונה אין לו יותר מדי תשובות בשבילי מה יהיה הלאה , טוען כי ביצע בדיקה לפני כמה חודשים וכי עליו לחכות לפי הנחיית רופא ״לחכות לבדיקה הבאה כרגע לא לעשות כלום״. בן זוגי לא רואה טוב מספר משקפיים גבוה וצילינדר מאוד גבוה, רואה מטושטש, מסוונר ולא ברור וסובל מתופעות לוואי בראיה. מאוד פוחדת שזה יעבור לילדים שלי הגן אצלו דומיננטי מה עושים איתו ועם המצב יחמיר? האם סיכוי ודאי שיעבור לילדים? שנינו מאוד מודאגים תודה נועם

בגיל 26 אם מצב הקרטוקונוס יציב אז לרוב מספיק מעקב בלבד. במידה ויש ילדים, אז בהגיעם לגיל ההתבגרות כדאי לעקוב אחר הראיה שלהם ובמידה ויתגלה קרטוקונס אז היום ישנם טיפולים לעצור את המחלה עוד לפניי שהיא גורמת לירידה בראיה בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

30/07/2017 | 18:08 | מאת: נועם

תודה רבה על התשובה המהירה המחלה החמירה האם יש מה לעשות עם המצב כרגע? שנינו באי ודאות לא יודעים מה הצעד הנכון ולמי לפנות יכול לגרום לעיוורון עם השנים?

מנהלי פורום קרטוקונוס