התמודדות עם קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

15/04/2012 | 00:25 | מאת: אנו

שלום רב, אני סובל מקרטוקונוס מתקדם מאוד מזה מספר שנים. למרות שבמרפאות עיניים הומלץ על השתלת קרנית דחופה, החלטתי להתמודד עם המחלה וכיום אני מטופל בעדשות סקלרליות שאינן חדירות חמצן. לאחרונה נאמר לי שכיום כבר כמעט ואין משתמשים בעדשות סקלרליות מלאות כי אם במיני סקלרליות שהן הרבה יותר ידידותיות למשתמש מכיוון שהן חדירות חמצן. האם זה נכון ואם כן הם הרכבתן מתאימה לכל חולה קרטוקונוס כפי שנטען בפני? תודה.

17/04/2012 | 00:01 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רב, באופן עקרוני עדיף להשתמש בעדשות החדירות לחמצן. יחד עם זאת, כל מקרה לגופו ולא כל עדשה מתאימה לכל אחד. הדבר העיקרי הוא שתהיה במעקב רופא עיניים המומחה לקרנית. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אסף קרץ [email protected]

מנהלי פורום קרטוקונוס