עדשות מגע קשות לקורטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

10/04/2012 | 20:04 | מאת: קרן

שלום אני בת 36 הגעתי לרופא עיניים בגלל דלקת באיריס ואז הוא גילה חשד לקורטוקונוס במיפוי קרנית איששו את החשד, לאחי הקטן 21} יש גם את המחלה הזו ובעזרת עדשות קשות מצבו התייצב ואין החמרה בבדיקות לאורך מס שנים האם עדיף לנסות קודם את העדשות לפני שעושים קרוסלינקנג תודה

10/04/2012 | 20:15 | מאת: קרן

שכחתי לשאול האם טיפול ארוך וממושך בפורד פורטה יכול להזיק הדלקת התפרצה לי שוב 3 ימים אחרי סיום הטיפול שלקח בערך חודש וחצי

שלום רב, - ככלל טיפול ממושך בטיפות סטרואידים כגון פרדפורטה אינו מומלץ, אך במידה וקיים צורך, אני בטוח שרופא העיניים שלך מקיים אחריך מעקב צמוד. - לגבי קרוס לינקינג: גיל 36 הוא מבוגר יחסית לגילוי קרטוקונוס ולכן מומלץ בשלב ראשון להיות במעקב, ורק אם תהיה הדרדרות לבצע קרוס לינקינג. בברכה, דר' הירש

מנהלי פורום קרטוקונוס