כתמים בראייה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

25/03/2012 | 21:57 | מאת: נועה

אני סובלת מקרטוקונוס (לא בטוחה כמה חמור). אני סובלת מכפל ראייה שלא ניתן לתקנו עם משקפיים או עם עדשות. אבל יש משהו חדש- אני סובלת מראיית לילה ירודה, ומתופעה של "כתמים חומים" בראייה בלילה- פתאום אני שמה לב שעין אחת רואה מאוד מאוד חלש יחסית לשנייה במין "כתם" כהה, וזה דיי מלחיץ. איך אפשר לטפל בעיניים? יש דרך לטפל בקרטוקונוס? הכתמים החומים הם חלק שכיח מהמחלה או סימן להתדרדרות? והאם אני אי פעם אראה בצורה נורמלית? הרי גם משקפיים ועדשות קשות לא מתקנות לי את הראייה בצורה סבירה! אני מרגישה שבחצי שנה האחרונה הראייה שלי מתדרדרת מהר וזה מפחיד אותי, אני בקושי בת 21 ואני רוצה לראות טוב בשלב מסוים. אשמח לתשובה.

27/03/2012 | 00:01 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום נועה, את מתארת הפרעות בראיית לילה. עליך להיבדק על ידי רופא נוירואופתלמולוג ולבצע בדיקות הנקראות "אלקטרו-פיזיולוגיות". הכתמים החומים שאת מתארת בראיית לילה אינם חלק ממחלת הקרטוקונוס. פני לבדיקה. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אסף קרץ [email protected]

מנהלי פורום קרטוקונוס