קרוסלינקינג ודרכי הסרת האפיתל

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/02/2012 | 18:47 | מאת: רפאל

שלום רב, אני בן 25 ולפני כשבוע עברתי ניתוח קרוסלינקינג בעין ימין בעלת עובי של 494 מיקרון. לפני חודש עברתי את הניתוח בעין שמאל עם שיטת האלכוהול להסרת האפיתל ואור אולטרה סגול למשך חצי שעה. בניתוח האחרון,המנתח הסיר את שכבת האפיתל בשיטת הלייזר ובנוסף עברתי עם מכשיר אולטרה סגול חדש שמקצר ל 10 דקות את זמן ההקרנה. יש לי שאלות. 1. האם המכשיר החדש שמקצר את הטיפול משעה ל 40 דקות מבצע את אותו טיפול המקובל והוא בטוח כמוהו? 2. האם הסרת האפיתל בלייזר טובה יותר מהסרה באלכוהול במקרה של קרוסלינקינג וזה מקובל לעשות ככה? תודה מראש

12/02/2012 | 00:49 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רפאל, יש גישות שונות לטיפול, אולם עקרונות הטיפול נשארים זהים בכל השיטות ולא אמורים להיות הבדלים בבטיחות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אסף קרץ [email protected]

מנהלי פורום קרטוקונוס