השתלת קרנית למי שסובל מ AMD ניוון מולקולרי

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

09/01/2012 | 15:25 | מאת: שרי

האם השתלת קרנית למי שסובל מAMD פותרת את בעיית הראייה למי שסובל מהמחלה ? ןבכלל אילו פתרונות יש לבעיה זאת ?

שרי שלום רב, השתלת קרנית מבוצעת במקרה שיש בעיה בקרנית, כגון, דלקת או בצקת או עכירות ניכרת. AMD זו מחלה של הרישתית המרכזית שהיא איבר שונה לגמרי הממוקם בתוך העין, ואין אפשרות להשתיל רישתית עדיין. קיימים טיפולי לייזר או הזרקות אווסטין למקרים של AMD פעיל (הסוג הרטוב שבו צומחים כלי דם מתחת לרישתית המרכזית). בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס