קרטוקונוס מתקדם וקרוסלינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/12/2011 | 01:12 | מאת: אייל ר.

לום רב, אני סובל מקרטוקונוס בשתי עיני. כאשר עובי הקרנית בעין ימין הוא 480 ובשמאל פחות מ400- עם צלקת וקווי VOBT. אני מתכוון לעשות ניתוח קרוסלינקינג בעין ימין, והומלץ לי על ידי רופא גם בעין שמאל. בחוות דעת שניה שקיבלתי מרופא אחר, הוסבר לי שקרוס לינקינג בעין שמאל לא יהיה אפקטיבי ולא יועיל לי- בגלל עובייה הדק של הקרנית והצלקות. רוסלינקינג בעין שמאל?

אייל שלום רב, לא מקובל לבצע טיפול מסוג קרוסלינקינג בקרנית בעלת עובי פחות מ 400 מיקרון, במיוחד אם קיימת כבר דלקת. לדעתי כדאי לשקול לבצע השתלת קרנית במצב מתקדם כזה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס