תסמינים למיאסטניה?

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

15/11/2013 | 07:48 | מאת: טלי

שלום. לפני כחודשיים הרגשתי צניחה מזערית בעפעף שמאל.. לא יחסתי לדבר חשיבות והמשכתי בחייהעפעף חזר למצבו הרגיל.מאז בערך כל שבועיים שלושה העפעף צנוח מעט שוב ןמסתדר. אני חייבת לציין שהצניחה היא מזערית ואיני מרגישה את העין נעצמת.. בנוסף אני מרגישה שהקפל בעפעף זה נחלש ולעיתים שהעין עולה למעלה אני מרגישה שהיא עולה לאט יותר מהשניה.. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש זרמים בכף יד שמאל ושהשריר מתעייף מהר. אני מודאגת נורא..ורציתי לדעת אם יש סיכןי שאלו תסמינים של תחילת המיאסטנה?אשמח לעזרה..תודה רבה!

שלום טלי, נפילת עפעפיים (חולשת השריר ממרים את העפעף) וחולשה ביד הם סימפטומים שחולי מיאסטניה חווים.אם פרצה אצלך מחלת המיאסטניה והסימפטומים חלשים בשלב זה ומופיעים לעיתים עלייך להתחיל טיפול, אחרת המצב ילך ויחמיר. אני מציע לך בשלב זה לפנות לרופא עיניים לבדיקה כללית. אם הסימפטום הוא ממיאסטניה, סביר להניח שרופא העיניים לא יגלה שום בעיה בעיניים. במקביל עלייך לפנות לנוירולוג שמבין במיאסטניה (לא כולם מבינים במחלה זו) ואם הוא יעלה חשד למיאסטניה הוא יתן לך לבצע בדיקות שונות בכדי לקבל אבחנה וטיפול. בכדי להפנות אותך לנוירולוג מתאים עלי לבקש ממך פרטים מסויימים שאותם תוכלי לשלוח לי באמצעות דוא"ל [email protected] וכאשר אראה שאכן את חולת מיאסטניה אשלח לך חומר על המחלה, הטיפול וכיצד לחיות איתה.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס