מסטינון

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

12/07/2011 | 08:37 | מאת: שלומית

משה שלום יתכן שכבר נפגשנו בעבר באחת מהאסיפות ,משה- האםקיימת בעיה עם סיפוק התרופה מסטינון ארץ?נותלתאותה כבר 16 שנה.

שלום שלומית, אם את נותלת מסטינון 16 שנה את יודעת שבמשך שנים רבות היה בארץ מסטינון של יצרן אחד בלבד והוא היה נגיש כל הזמן. לפני מספר שנים הסתיימה התקופה בה רק היצרן שפיתח את התרופה היה יכול לשווקה ואז נכנסו לשוק יצרנים נוספים והחברה המשווקת (היבואן) התחלפה . היבואן האחרון שצריך לספק את המסטינון נתקל בעיכובים לקבלת האישור של משרד הבריאות ואת מקומו תפסו קופות החולים השונות שכל אחת מהן דואגת להביא מחו"ל את התרופה לחברייה בקופה. מצב זה גורם לחסרים מסויימים בזמנים שונים בבתי מרקחת מסויימים ואז החולה צריך לחפש את בית המרקחת שיש לו את התרופה. אני מקווה שמצב זה יחזור לקדמותו כאשר יהיה יבואן אחד בלבד שידאג לכולם ובכמויות נדרשות, או שהמצב הקיים ימצא חן בעיני מנהלי קופות החולים והמצב הנוכחי ישאר כפי שהוא.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס