כאבים בבית החזה והיד

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

25/05/2011 | 21:22 | מאת: NURIT

שלום, אבי חולה במ"ג. לאחרונה, אחרי אשפוז בבית חולים בעקבות דימום פנימי, החל לסבול מכאבים בבית החזה ובידיו. האם יש קשר בין כאבים מסוג זה למחלה? אשמח לקבל עצתכם. תודה.

שלום נורית, מיאסטניה גרביס היא מחלה שהסימפטומים שלה מתבטאים ב- "חולשת שרירים" ולא "כאבי שרירים". למרות ההגדרה הנ"ל: ישנם חולים שמתלוננים מדי פעם על "כאבי שרירים", אולם זו תופעה שמופיעה כאשר מאמצים את השרירים מעל הניתן בהתאם למצבו של החולה, בדומה לאדם בריא שניכנס בפעם הראשונה למכון כושר. לא נראה לי שאביך מתאים לתאור הנ"ל, כך שהסיבה לדעתי אינה קשורה ישירות למיאסטניה . . . . אולם, רק רופא יכול להחליט ואני איני רופא.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס