סרו-נגטיב וניתוח בלוטת הטימוס

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

18/11/2010 | 09:44 | מאת: אביטל

שלום לכולם! אני חברה בפורום חולי מיאסטניה ברוסית. מתנהל שם דיון ערוך לגבי התפיסה של חולים עם סרו-נגטיב. אחת הטענות המושמעת שם היא שבמידה ויש נוגדנים מסוג ANTI-MUSK, במוסקבה קובעים נגטיב. כמו כן לא ממליצים לעשות ניתוח להוצאת הבלוטה בחולים אלה. לי נדמה כי בארץ יש גישה אחרת. הייתי שמחה לשמוע על זה יותר כדי לעזור לאנשים. יש אישה במצב די קשה שלא רוצים לנתח אותה. אולי פה בארץ יתנו לה סיכויי אחר? בתודה! אביטל

שלום אביטל, 1. מי נחשב Sero-Neg ? לפני שגילו את נוגדני ה- Anti-MuSK (לפני מספר שנים) הכירו אך ורק את נוגדני האצטילכולין (AcHR) ולהם קראו Sero-Pos. כל שאר חולי המיאסטניה נקראו Ser-Neg. לאחר גילוי נוגדני ה MuSK בדקו חולים וגילו שלאף אחד מחוליSero-Pos אין נוגדני MuSK ולכ- 60 -70% מחולי ה- Sero-Neg יש נוגדני MuSK. מרגע זה השתנו ההגדרות ונוצרו 3 קבוצות (במקום 2) Sero-Pos MuSK-Pos Sero-Neg 2. זה הכן נכון שלחולי MuSK-Pos לא ממליצים להוציא את בלוטת התימוס כמו שקיים אצל חולי Sero-Pos היות והגיעו למסקנה שלהוצאת הבלוטה אין השפעה לטובה כפי שקיים אצל חלק מחולי ה- Sero-Pos. הכל נכון כאשר מדובר בהמלצה לניתוח בלוטה שהיא "תקינה". באם מתגלה בלוטה "מוגדלת" או בלוטה עם גרורות (חיצוני או פנימי בשלפוחית הבלוטה)ההמלצה היא לעבור ניתוח (טימקטומי) להוצאת הבלוטה ולא משנה לאיזה קבוצה שייך החולה.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס