ספינה ביפידה - כמה שאלות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/02/2016 | 01:47 | מאת: דן

שלום, לחברה שלי יש ספינה ביפידה מסוג myelomeningocele. ההשפעה העיקרית היא חוסר תחושה בכף רגל ימין. אני יודע שזה יכול להשפיע על מתן שתן , אך אין אצלה תופעות מהסוג הזה. יצא לנו לדבר על הנושא מספר פעמיים. יש לי מספר שאלות , ואשמח לתשובות בנושא: 1. האם הדבר עשוי להשפיע על כניסה להריון. 2. האם יש השפעה תורשתית? למשל על צאצאים. 3. האם מדובר במום שיכול להחמיר אצלה בעתיד? (לדוגמה להשםיע בעתיד על מתן שתן?) וכו' תודה.

כדאי שתתייעצו עם נוירוכירורג ילדים לגבי ההשלכות לעתיד. באופן כללי: 1. אני מאמין שלא, תיתכן בעייה במתן אפידוראל בשעת הלידה. 2. יש סיכוי שמצב זה יופיע אצל הצאצאים (תורשה). 3. עלול להחמיר ולכן רצוי להיות במעקב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק