ניתוח אנדסקופי במצב של עקמת קשה ופריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/02/2016 | 14:13 | מאת: ילנה

ד"ר דוידוביץ שלום רב, אני בת 68 וסובלת מאוד מכאבי גב תחתון שמקרינים לי לרגליים ולמפשעות. הומלץ לי ע"י כמה רופאים בכירים לעבור ניתוח קיבוע כל חוליות ה -L ולא רק את החוליות L2-3 שיש עליהם פריצת דיסק חמורה וזאת בגלל העקמת הקשה שיש לי. השאלה, אם השיטה שלך נותנת פתרון גם במקרה כזה, של פריצת דיסר על גבי העקמת או שאין מנוס מללכת לקיבוע הגדול? תודה רבה.

התשובה פשוטה. אם לא הייתה פריצת דיסק היית צריכה ניתוח לעקמת? אם לא אז עדיף לטפל בפריצת הדיסק בגישה זעירה אנדוסקופית ולא להכנס לניתוח גדול.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק