כאבים עזים, נימול וחולשת שרירים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/05/2013 | 01:40 | מאת: שלי

שלום רב, בחודשיים האחרונים כאבים עזים בידיים וברגליים, מותשות, תחושה של עור מתוח, הירדמות חריפה וגוברת של הידיים והרגליים, בייחוד בפלג גוף שמאלי, ובשעות הלילה - מתעוררת מספר פעמים משינה, ונמלול. בשבועיים האחרונים גם רדימות של צד שמאל של הפנים, עקצוצים בלשון ובשפתיים וירידה רצינית בתחושה ביד ורגל שמאל. EMG של הידיים והרגליים תקין. MRI מוח תקין. פענוח MRI צווארי: C3-4: בלט דיסק אחורי דיפוזי קל, מעט יותר לשמאל. היצרות קלה של תעלות השורשת בשני הצדדים על רקע של אוסטאופיטים אונקו-ורטברלים, מעט יותר משמאל. C4-5: בלט דיסק אחורי דיפוזי קל. היצרות קלה של תעלות השורשת בשני הצדדים על רקע של אוסטאופיטים אונקו-ורטברלים. C5-6: בלט דיסק אחורי דיפוזי בינוני עם לחץ על קדמת השק הדורלי וחוט השדרה, בנוסף נראה בקע דיסק קטן פורמינלי שמאלי, המיצר משמעותית את תעלת השורש השמאלית. סיכום: שינויים נינווניים בע"ש צווארי, הבולטים בהם בגובה C5-6 עם רושם להיצרות משמעותית של תעלת השורש השמאלית בגובה זה. ללא סימני מילופתיה. האם התיאור הנ"ל מצריך התערבות ניתוחית? האם ניתוח אנדוסקופי עשוי להתאים? בתודה מראש.

יתכן ורוב התופעות המתוארות הם תוצאה של לחץ על חוט השדרה, יש להתרשם בעצמי מתמונות ה MRI.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק