רגל רדומה - האם תתעורר ??

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/04/2013 | 18:17 | מאת: ראובן

ד"ר שלום רב, לפני כ-5 שנים עברתי שאיבת דיסק בL5-S1. היה שקט 5 שנים. לפני חצי שנה החלו כאבים, תוצאות הסיטי והMRI הראו כי ישנה פריצת דיסק גדולה עם היצרות תעלה בL5-S1. התלבטתי לגבי ניתוח. לאחר התקף כאבים לפני כחודשיים נרדם לי חלק מכף רגל ימין. ככל הנראה לחץ על העצב. מאז המקרה, הכאבים חלפו לגמרי לפני כחודש - כלא היו כלל. בייעוץ עם מס' רופאים בכירים הוחלט בשלב זה שלא לנתח ולעשות MRI בעוד 3 חודשים ע"מ לבדוק האם הגוף ספג את הדיסק שפרץ. שאלתי היא : האם ללא ניתוח / עם ניתוח , החלק הרדום ברגל יתעורר מתישהו ? או שעסקינן בשיתוק / הירדמות לתמיד ?? אשמח לתשובה בהקדם בברכה, ראובן

יתכן ומדובר בנזק בלתי הפיך, מצד שני אם היום התפקוד שלך טוב אז אולי כדאי לחכות עם ניתוח, הייתי מתערב בהחמרה הבאה, אם תבוא.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק