ירושלים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/03/2013 | 17:34 | מאת: מוטי

שלום, בשנת 2002 נפצעתי במהלך העבודה ומאז יש לי פריצות דיסק בחוליות L4-L5 ו- L5-S1, כאשר החמורה מבינהם הינה ב S-1 שגורמת ללחץ רב על שורש העצב וכאבים עזים ברדל שמאל ולאחרונה אף בצכל הצד השמאלי של הגוף. מאז הפציעה היו לי מספר החמרות שהתבטאו בכאבים בגב וברגל שמאל שטפלו עד כה בזריקות אפידורל תחת שיקוף (2 זריקות בהחמרה בשנת 2008 וזריקה נוספת בהחמרה האחרונה בדצמבר 2012). בביקור האחרון אצל ממומחה עמוד שידרה הומלץ לי לעשות ניתוח להורדת הלחץ על שורש העצב, ויש לי מספר שאלות: 1.האם עלי לעשות את הניתוח? 2.במידה ולא אעשה את הניתוח - האם יש סיכוי שאביא להחמרת המצב ופגיעה בעצבים שתגרום לשיתוק? 3.במידה וכן אעשה את הניתוח - האם יש סיכוי לפגיעה עצבית שתגרום לשיתוק ברגל או בעצבעות (או הכלל) ? 4.אם יש סיכוי לשיתוק בעקבות הניתוח - מה הם הסיכויים ? אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא

1. מומלץ 2. יתכן 3. יש סיכון 4. תלוי בסוג הניתוח, רצוי שתחליט מי ינתח אותך, תשאל אותו לגבי הסיכויים וסיכונים, לכל מנתח נסיון אחר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק