סובלת נורא...בבקשה את עזרתך:/

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/02/2013 | 16:53 | מאת: נועה

שלום. בת 28 (וחצי). בריאה בדר"כ. מזה כשלושה חודשים סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון, עם הקרנה לרגל שמאל שמתבטאת מאזור הברך ומטה לכיוון השוק ועד כף הרגל בנימולים, מעין זרמים בלתי פוסקים (כמו עצב שמשדר) וחולשה עם נוקשות של הרגל והחלשות השרירים באזור. אמנם לא משהו קריטי אבל בשבילי זה משמעותי כי אני לגמרי מרגישה את ההבדל בין הרגליים. בדיקת EMG לרגליים יצאה תקינה. בדיקת MRI הראתה שבחוליות: S1-L5, ישנו: בלט דיסק קל אקסצנטרי לשמאל עם קרע של האנולוס. היצרות הנקב משמאל. לחץ קל על השורש במוצאו, מהתעלה. אני רוצה לציין שיותר מפריע לי מהכאבים זה הגירוי הבלתי פוסק שאני מרגישה בגב. טופלתי בארקוקסיה ואטופן אך אני לא יכולה להשתמש בהם באופן קבוע. הופנתי למרפאת כאב, שם המליצו לי על זריקות אפדירליות עם שיקוף. האם אתה ממליץ על טיפול כזה? מה הסכנה והאם יש תופעות לוואי קשות? האם יש בזה תהליך מרפא כלשהו או רק הקלה על כאב? מה לגבי הנושא של הרגל שחלשה לי והנימול? יכול להיות שכירופרקאט טוב יכול לעזור בזה? אני לא רוצה להגיע לניתוח..:/ אבל כפי שאני חווה את זה כעת זה ממש בלתי אפשרי. רציתי לשאול אם לפי מה שכתוב בMRI אפשר לדעת ממה זה קרה? לציין שבערך שבועיים לפני כן הרמתי משהו מאוד כבד לא ידעתי כמה הוא כבד וכבר לא יכולתי להוריד אותו כשהוא היה עליי ושבועיים אחר כך הכל התחיל, לפני כן לא סבלתי מעולם מבעיות גב, האם זה מסביר את מה שקרה? תודה..

זריקה אפידוראלית נשמע כאופציה סבירה. אם הכאבים לא ירדו בחודשיים הקרובים,לשקול שאיבת דיסק או ניתוח אנדוסקופ.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק