תחושת נימולים באזור שד/חזהשצלעות בצד שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/01/2013 | 16:55 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, שוב בהמשך למיילים קודמים שלי בענין בשנדון, ביצעתי הבדיקות הר"מ: (עוד קודם ברצוני לציין כי תחושת הנימול בכפות רגליים התגברה מאד שבימים האחרונים וכן תחושת כאב/לחץ שאני מתארת בנוסף לנימול באזור שד/צלעות בצד שמאל): C.T. עמוד שדרה צווארי בגובה C1-D1: C5-C6: אין לזהות פתולוגיה דיסקאלית. הודגמו שינויים ניווניים במפרק הבין חולייתי הימני עם היצרות של נאורופורמינה. המבנה הגרמי והמפרקי של החוליות-ללא ממצא פתולוגי. אין לזהות פתלוגיה דיסקאלית. אין עדות להיצרות ספינאלית. אין עדות להיצרות פורמינאלית. ללא לחץ על השורשים העיצביים. הרקמות הרכות הפרא-ורטברליות שמורות. היפוך של לורדוזיס. בסיס הצוואר, מבוא בית החזה תקינים. C.T עמוד שדרה גבי בגובה D1-L1: קוטר תעלת השדרה-תקין. סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם בצורה תקינה. אין עדות לבקע הדיסק. השמן האפידורלי והליגמנטה פלבה תקינים. הפורמינה הנוירוליות ושורשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה. זיזים גרמיים קידמיים בגופי החוליות. המנח החולייתי שמור. באזורים שנכללו לסריקה: ציור ראתי תקין. מיפוי עצמות של כל השלד: קליטה מעט בלתי אחידה בעמוד שדרה מותני תחתון. פרט לכך אין לראות קליטה מוגברת ]תולוגית בשאר עצמות השלד כולל איזור של ביץ החזה. הממצאים שתוארו נראים כשינויים אוסטוארטריטים. E.M.G -ללא עדות לנזק במערכת העצבים ההקפית בארבעת הגפיים. (להזכירך תחושת הכאב/לחץ ונמול/זרמים אצלי הם בצד שמאל של השד/חזה/צלעות). תחושת הנימול התגברה אצלי בכפות הרגליים וכן תחושת זרמים בידיים (לא כפות ידיים, אלא בידיים בחלק הפנימי של הידיים (בחלק הרך העליון של היד). אני מבינה עפ"י תוצאות הבדיקות כי לא התקדמתי באיתור הבעיה שממנה אני סובלת. שאלותיי הן: מה עלי לעשות הלאה? באיזה כיוון עלי לבדוק ? אני מניחה שזה לא משהו שקשור לבעיה אורטופדית שלדית ו/או איזו בעיה בעמוד השדרה. התחושות אצלי הן נוירולוגיות עם כאב באזור הצלעות כאמור. למה הכוונה בסיטי צווארי היצרות של נאורופורמינה?(ראו זאת בצד ימין) אני מתלוננת על צד שמאל!!! מה זה אומר היפוך של לורדוזיס? האם אותם זיזים גרמיים בגופי החוליות יכולים לגרום לתחושות שאני מרגישה? האם יכול להיות בכלל קשר בין ממצאים אלו לתחושותיי? האם לא כדאי לבדוק את בית החזה/ריאות/לב? ומה עוד ניתן לבדוק באזור זה שאני מתלוננת בצד שמאל? מה דעתך עלי לעשות ? תודה רבה על סבלנותך !!!! ת ב ו ר ך

הכיוון הוא נוירולוגי קודם, אח"כ רופא ריאות/ בית החזה. עדיין יש לבצע MRI של עמוד השדרה גבי.

07/01/2013 | 08:35 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה לתשובתך. רציתי להבין למה הכוונה ב- C5-6 הודגמו שינויים ניווניים במפרק הבין חולייתי הימני עם היצרות של נאורופורמינה? (יש כזה מושג נאורופורמינה?) וכן היפוך של לורדוזיס? האם יש קשר לתחושותיי? ולגבי צילום עמוד שדרה גבי מגובה D1-L1 : זיזים גרדמיים בגופי החוליות. אשמח להבין מה זה אומר? תודה מראש

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק