מבקש התעייצות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/10/2009 | 19:50 | מאת: יואל

אני בן 36. אני סובל שנים מבעיות גב. זה התחיל בכאבי גב תחתון ובשנה האחרונה גם סובל מכאבים חזקים בעמוד הצוואר העליון. הכאבים מקרינים לכתפיים ולראש (סובל מכאבי ראש תכופים וחזקים). יש גם עקצוצים לראש וגם לעיתים ברגלים. הבדיקות שעשיתי בתקופה האחרונה: תוצאות צילום רנטגן לפני חודש: צילום ע"ש צווארי יישור לורדוזיס צווארי הצרות מעטה צ45צ56 צילום ע"ש מותני היצרות ל- 45 עקמת קלה רגישות על ראש וצוואר. תוצאות צילום סי טי לפני שנה וחצי: היפוך לורדוזיס הצווארי. במרוחח C5-C6 הודגם בלט דיסק פרא מדיאלי שמאלי קטן עם זיז גרמי מלווה הנוגע בשק הדוראלי. טופלתי ע"י פיזיותרפיה שלא הועילה כלל וגם לקחתי תרופות כמו ARCOXIA וקורטיזון. אך ללא הקלה משמעותית. אני די מיואש. אני מובטל ולא מסוגל כרגע לעבוד בגלל הכאבים. מאד רוצה לטפל בבעית כאבי הגב. אלו עצות אתה יכול לתת לי כדי שאוכל לטפל בבעיה המציקה וכיצד אוכל להפחית את הכאבים. האם ניתוח יכול לעזור או כל דבר אחר?. אודה לך על כל עצה.

שלום יואל, אם מדובר בכאבי גב תחתון ללא הקרנה לישבנים או לרגליים אז ככל הנראה הטיפול שמרני, לשמור על משקל גוף נכון שחייה והתעמלות מתאימה. לגבי הצוואר יש לבצע MRI ואז ניתן להפגש לבדיקה.

06/10/2009 | 09:43 | מאת: יואל

איך אפשר לבקש הפניה ל- MRI?. האם אפשר לבקש מרופא משפחה או שאפשר לקבל הפניה ממך(אתמול פניתי לזימון תורים לבקש תור אצלך בבי"ח)?.

03/12/2009 | 23:50 | מאת: גדי

שלום אני בן 49 לפני 9 שנים נמצא אצלי בבדיקות MRI בלט דיסק בחוליות L4-L5 עם הקרנה לרגליים. את כול שיטות הטיפול המוכרות עשיתי וכול כמה חודשים אני מקבל התקף של כאבים. לפני כחודש הרגשתי כאבים חזקים בכתפיים ובידיים. ביצעתי CT ואבחן בלט דיסק ב-C5-C6.הידיים נרדמות לי יותר יד ימין. כדורים אנטי דלקתיים אינם עוזרים לי.על איזה טיפול אתה מציע לי? בהנחה ש-MRI יאבחן את אותה אבחנה. כמו כן איך ניתן לטפל בחוליות המותניות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק