ביצוע disc-fx בשיטת זעיר פולשני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/07/2020 | 04:54 | מאת: אתי.אא

יש לי פריצת דיסק ב l4 l5 בוצע לי ניתוח לפני כשבוע וחצי על פי שיטת ה disc-fx שם הפעולה microdiscetomy 80/51 ( הכנסת work channel לתוך הדיסק והוצאה מכנית של הדיסק ושמירתם , ביצוע כיווץ של האנולוס (החלק הטבעי של הדיסק),זריקה של דפומדרול לתוך הדיסק. הוצאת הדיסק ע"י הפיטואיטרי בגובה l5 l4. בשלושה הימים הראשונים לאחר הניתוח יכולתי בקומי בלילה לקום ולצעוד ללא כל בעיה וללא כאבים חזקים והקושי לצעוד שהיה לי ברגל ובקרסול נעלם(ושזו הייתה הבעיה שלי מלכתחילה) עתה חזרה לי הבעיה עם פחות כאבים אולם בקומי בלילות רגלי השמאלית קשה וכאילו מנותקת וקשה לי לצעוד ומרגישה מעין זרמים בקרסול (כנראה זרימת העצבים)וכדאי לצעוד עלי להיתמך בהליכון ולוקח לי כ 5-10 דקות לצעוד תוך כדאי משיכת הרגל ולאחר מכן אין לי כל בעיה לצעוד. לידיעה במהלך היום אין לי כל בעיה. לשאלתי האם זה סביר שלאחר ה ניתוח לוקח זמן לריפוי כפי שאומר הרופא כ 3 חודשים? עליות וירידות? או שעלי לעשות משהו לגבי זה אני חוששת שהמצב יחמיר. כרגע נמצאת במנוחה ללא פעילות או פיזוטרפיה על פי הנחיית הרופא הודה לך על תשובתך בהקדם תודה

בהחלט ההחלמה יכולה להיות תנודתית. אם תהיה החמרה נוספת מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק