ניתוח פתוח או בשיטה אנדוסקופית לפריצת דיסק מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/06/2020 | 20:27 | מאת: פזית

שלום האם גם בפריצה גדולה של L4-L5 ניתן לעשות פרוצדורה של אנדוסקופיה. ? שמענו דעה שמכיוון שזה גדול אז לא טובה השיטה. וגם - שבגלל זה הסיכוי לנזק עצבי בניתוח גדול יותר מאשר בשיטה הפתוחה. האם באנדוסקופיה אין ניסור עצם כדי להגיע לעצב. ?גם אם הפריצה היא גדולה ומרכזית?

כל פריצת דיסק שאפשר לעשות בניתוח פתוח ניתן גם באנדוסקופי עם סיכון נמוך יותר. כל מנתח צריך לעבוד בשיטה שהוא מנוסה בה יותר, מי שרגיל לעשות ניתוח פתוח עדיף שלא ינסה אנדוסקופי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק