פענוח ביופסיה בגב שבוצעה בקידוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/10/2019 | 14:22 | מאת: SIMA

שלום רב , מצרפת בדיקת ביופסיה שעשיתי בעקבות ציסטה שנמצאה בגב . אשמח לפענוח ממך .

אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים

27/10/2019 | 16:37 | מאת: סימה

שדרה. מחוליה l3 משמאל בקידוח. התקבל גליל מוח עצם 3 mm באורך קוריות העצם בחלקן דקות. הגליל מכיל כמות קטנה של תאים המהטופואיטים המייצגים את כל שלושת השורות: השורה האדומה ערה. בשורה הלבנה הבשלה עד ללויקוציטים נויטרופילים. מגהקריוציטים קטנים בעלי גרעינים היפולוברים. בתוך הגליל של מוח עצם נצפה חומר ורוד אמורפי של הציג תכונות של אמילואיד או של גליקוגון (שלילי pas) נצפה ריבוי ניכר של סיבי קולגן בתוך החומר האמורפי (garde3-4) בצביה לרטיקולין. לא נצפו תאי פלסמה ברקע (צביעה שלילית לשרשראות קלות lambda-ikappa) אין עדות לתהליך גרורתי אפיטליאלי (צביעה אימונוהיסטוכימית ל-ckmnf116 שלילית). אין עדות לתהליך לימפופרוליפרטיבי או דלקתי בחומר שהתקבל. Snomed:t-1x000 m-09350

כדאי שתתייעץ עם הרופא שראה את ההדמייה ואותך לגבי הממצאים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק