כאבים קשים בגב תחתון וממצאים ב mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/10/2019 | 16:19 | מאת: mazy

שלום רב, אני מצוייה בבירור בעקבות כאבי גב תחתון קשים. נשלחתי ל mri אגן בעקבות ממצאים שהתגלו ב c.t. בפענוח כתוב בין היתר: באספקט העליון של הסקרום משמאל מודגם מוקד סקלרוטי ידוע בגודל 1 ס"מ , בלתי הומוגני, ללא שינוי, ללא ההאדרה פתולוגית. באספקט העליון של הסקרום מימין הודגם אזור כ 3.6 ס"מ עם שינוי מעורב סקלרוטי ליטי. ללא האדרה פתולוגית. המפרקים הסאקרו-אילאקליים מודגמים סימטריים דו"צ. ארוזיות סובכונדרליות קטנות בצד האיליאקלי ל sij דו"צ. ללא עדות לבצקת או האדרה של המשטחים הפרקיים המחשידה לסאקרואילאיטיס. הפורמינות הסקראליות מודגמות תקינות. ציסטות פרינוירליות קטנות עד 1 ס"מ בסקרום תחתון משמאל. ממצא לוואי: שינוי ניווני קשה ב L5-S1 משצאל עם אוסטאופיטים גדולים, הנמכת דיסק ושינויים מודיק 1 ומודיק 2 בלוחיות החוליות. סאקרואילאיטיס כרונית קלה דו"צ ללא סימני פעילות. אשמח לתובנות....איך מטפלים בכל זה?? מוטרדת מאד. תודה .

ככל הנראה הכאבים תוצאה של בלטי דיסק או שינויים ניווניים של עמוד השדרה. כדאי שמומחה גב יראה את התמונות של ה CT

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק